2018 – Winnares Masterchef Hoogland

Fotografie D&R Fotografie


CARO VAN TILBORG WINT KOOKWEDSTRIJD MASTERCHEF HOOGLAND 2018. AANDACHT VOOR VOEDSELVERSPILLING TIJDENS DORPSFEEST HOOGLAND

Zondag 16 september vond tijdens het Dorpsfeest Hoogland een unieke kookcompetitie plaats: Masterchef Hoogland 2018. Zes amateurkoks slepen de koksmessen om met deze titel naar huis te gaan. De bekende kok Julius Jaspers van het TV programma Topchef begeleidde de kookchallenge en fungeerde als jury, samen met wethouder Janssen van Gemeente Amersfoort en ondernemer Erik Broekhuijsen.
Masterchef Hoogland 2018 is een kookwedstrijd waarbij de deelnemers gerechten bedenken met ingrediënten uit een black box. Ze wisten vooraf dus niet waarmee ze gingen koken. Het bijzondere is dat de ingrediënten normaliter worden gezien als waste, restvoedsel. Door creatief te koken met waste, wordt voedselverspilling tegengegaan.

Winnares Caro van Tilborg

Caro van Tilborg is 3ejaars studente Horeca en Voeding aan de Hogeschool van Amsterdam. Koken is haar passie, en met resultaat: de jury was unaniem in hun eindoordeel. De creatie van Caro sprong er uit!

Voedselverspilling tegengaan

De kookwedstrijd is een onderdeel van Keibewust033, om bewustwording te creëren omtrent voedselverspilling in Amersfoort. Met de stand Keibewust033 Restifal en de kookwedstrijd wil Projecthuizen.nl in samenwerking met Rabobank Amersfoort Eemland mensen inspireren ook thuis in de eigen keuken minder eten weg te gooien. Rabobank Amersfoort Eemland is sponsor van Dorpsfeest Hoogland en zet zich op deze wijze samen met Projecthuizen.nl in om aandacht te vragen voor voedselverspilling.

Toekomstfonds voor duurzame ontwikkeling

Keibewust033 Restifal wordt mede mogelijk gemaakt door samenwerking met Koninklijke Horeca Nederland Amersfoort, diverse bedrijven en het Toekomstfonds voor duurzame ontwikkeling van de gemeente Amersfoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *