RECEPT

Bloemkool pannenkoekjes

 

 

Met slechts 250 calorieën per portie heb je niet alleen een lichte maaltijd op tafel staan, ook nog eens een hele gezonde! Het ei zorgt voor een vullend gevoel (eiwit!) en de bloemkool voor de vitamines en mineralen. Je kunt dit gerecht ook met een bloemkoolstronk maken, dat duurt alleen iets langer. De bloemkoolrijst die je bij de Albert Heijn koopt is namelijk voorgekookt en per direct te gebruiken. Ook heeft het al de vorm van rijst. In tegenstelling tot een stronk, die je schoon moet maken, klein moet snijden en moet koken. Mocht je tijd over hebben in de ochtend: ga voor zelf maken met zo’n stronk! Leuk om een keer uit te proberen en zo ga je voedselverspilling tegen.

Voorbereidingstijd 15 minuten

Bereidingstijd 15 minuten

Totale tijd 30 minuten

Porties 1 persoon

Calorieën 256 kcal

Ingrediënten

  • 200 gram bloemkool stronken of bloemkoolrijst
  • 100 gram ei middelgroot
  • 17 gram geraspte kaas
  • 40 gram lente ui
  • snufje zout en peper naar smaak

Instructies

Snijd op een grote snijplank de lente ui in kleine stukjes. Meng vervolgens in een grote kom de bloemkoolrijst, eieren, lente-ui, kaas, zout en peper. Laat het beslag na het mengen 10 minuten rusten.
Verwarm in grote koekenpan boven een middelhoog vuur 2-3 el boter. Voeg een aantal opscheplepels toe aan de koekenpan en bak de pannenkoekjes (als de pan groot genoeg is meerdere tegelijk) 5 minuten. Draai ze dan voorzichtig om en bak nog eens 5 minuten. Plaats de pannenkoekjes na het bakken op een bord en houd ze warm door het bord af te dekken met aluminiumfolie.

Herhaal stap 2 totdat je beslag op is! Serveer de pannenkoekjes met een lekker sausje erbij als ontbijt of lunch.

Nutrition

Calories: 256kcal | Carbohydrates: 13g | Protein: 20g | Fat: 13g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 385mg | Sodium: 314mg | Potassium: 846mg | Fiber: 5g | Sugar: 5g | Vitamin A: 21.1% | Vitamin C: 126% | Calcium: 21.5% | Iron: 17.7%