Restifal

[cherry_row]

[cherry_col size_md=”12″]

Samenwerken met de festivals in Amersfoort: Restifal

Restifal-stand op Dorpsfeest Hoogland 2019

Bezoekers konden proeven bij de Restifal-stand op Dorpsfeest Hoogland 2019. Want ook dit jaar was Keibewust033 met Restifal aanwezig op dit zonovergoten, drukbezochte festival. Deze keer niet met een Masterchef kookwedstrijd, maar met een live cooking stand en een voedselverspillingskraam waar mensen hun kennis konden testen over voedselverspilling.

Nieuwsgierig naar de pannenkoeken van bloemkool? Probeer het zelf, hier vind je het recept.

Restaurant DimS kookte de hele middag enthousiast met voedselrestjes. Mensen ontdekten hoe lekker mousse van gekneusde aardbeien kan zijn, en wat roken de croutons van oud brood lekker.

Yara Woltersom had als enige deelnemer alle vragen goed van de voedselverspillingsquiz, zij won een mooie rieten tas met inhoud. Doe de quiz elders op deze website en ontdek hoe goed jij bent in het tegengaan van voedselverspilling.

Wij bedanken de Rabobank Regio Eemland voor het mogelijk maken van Restifal op Dorpsfeest Hoogland.

Tot volgend jaar!

 

Caro van Tilborg wint kookwedstrijd Masterchef Hoogland 2018

Aandacht voor voedselverspilling tijdens Dorpsfeest Hoogland.

Zondag 16 september vond tijdens het Dorpsfeest Hoogland een unieke kookcompetitie plaats: Masterchef Hoogland 2018. Zes amateurkoks slepen de koksmessen om met deze titel naar huis te gaan. De bekende kok Julius Jaspers van het TV programma Topchef begeleidde de kookchallenge en fungeerde als jury, samen met wethouder Janssen van Gemeente Amersfoort en ondernemer Erik Broekhuijsen.
Masterchef Hoogland 2018 is een kookwedstrijd waarbij de deelnemers gerechten bedenken met ingrediënten uit een black box. Ze wisten vooraf dus niet waarmee ze gingen koken. Het bijzondere is dat de ingrediënten normaliter worden gezien als waste, restvoedsel. Door creatief te koken met waste, wordt voedselverspilling tegengegaan.

Winnares Caro van Tilborg

Caro van Tilborg is 3ejaars studente Horeca en Voeding aan de Hogeschool van Amsterdam. Koken is haar passie, en met resultaat: de jury was unaniem in hun eindoordeel. De creatie van Caro sprong er uit!

Voedselverspilling tegengaan

De kookwedstrijd is een onderdeel van Keibewust033, om bewustwording te creëren omtrent voedselverspilling in Amersfoort. Met de stand Keibewust033 Restifal wil Projecthuizen.nl in samenwerking met Rabobank Amersfoort Eemland mensen inspireren ook thuis in de eigen keuken minder eten weg te gooien. Rabobank Amersfoort Eemland is sponsor van Dorpsfeest Hoogland en zet zich op deze wijze samen met Matchpoint in om aandacht te vragen voor voedselverspilling.

 

                

Fotografie D&R Fotografie

 

Dorpsfeest Hoogland 16 september 2018

Restifal - Dorpsfeest Hoogland - Chefkok Julius JaspersWIE WORDT MASTERCHEF HOOGLAND 2018? TOPCHEF KOK JULIUS JASPERS JUREERT TIJDENS DORPSFEEST HOOGLAND

Zondag 16 september vindt tijdens het Dorpsfeest Hoogland een unieke kookcompetitie plaats: Masterchef Hoogland 2018. Zes amateurkoks slijpen de koks-messen om met deze titel naar huis te gaan. De bekende kok Julius Jaspers van het TV programma Topchef begeleidt de kookchallenge en zal als jury de eindresultaten beoordelen.

Masterchef Hoogland 2018 is een kookwedstrijd waarbij de deelnemers gerechten bedenken met ingrediënten uit een black box. Ze weten vooraf dus niet waarmee ze gaan koken. Het bijzondere is dat de ingrediënten normaliter worden gezien als waste, restvoedsel. Door creatief te koken met waste, wordt voedselverspilling tegengegaan.

 

 

 

 

Voedselverspilling tegengaan

De kookwedstrijd is een onderdeel van Keibewust033 om bewustwording te creëren omtrent voedselverspilling in Amersfoort. Met de stand Keibewust033 Restifal en de kookwedstrijd wil Projecthuizen.nl in samenwerking met Rabobank Amersfoort Eemland mensen inspireren ook thuis in de eigen keuken minder eten weg te gooien. Rabobank Amersfoort Eemland is sponsor van Dorpsfeest Hoogland en wil tijdens dit evenement aandacht vragen voor voedselverspilling.

Topchef kok Julius Jaspers

Julius Jaspers is kok, kookboekenschrijver, heeft 2 restaurants in Amsterdam en geeft kookles bij de Kookfabriek. Hij is bij het grote publiek vooral bekend als chefkok van de succesvolle televisieprogramma’s Topchef en Masterchef. Julius won voor zijn eerste Smart Cooking kookboek in 2003 de gouden garde.

Toekomstfonds voor duurzame ontwikkeling

Een samenwerking van Koninklijke Horeca Nederland Amersfoort, diverse bedrijven en het Toekomstfonds voor duurzame ontwikkeling van gemeente Amersfoort maken Keibewust033 Restifal mogelijk.

Restifal aanwezig op event Martinus verbindt Hoogland op 7 oktober

Op 7 oktober organiseert Hoogland rondom de grote Martinus Kerk weer een sfeervol evenement, het thema is dit jaar Duurzaamheid en Creativiteit. Juist daarom is Keibewust033 dit jaar dan ook graag van de partij met Restifal. We gaan de bezoekers uitdagen creatief na te denken over hoe zij zelf voedselverspilling kunnen
tegen gaan.

 

Waste Challenge MBO Amersfoort

6 teams studenten van de koksopleiding vertoonden hun beste kookkunsten met ingrediënten uit een black box. Welk team maakt de smaakvolste gerechten binnen de strakke tijd van de wedstrijd? Onder het toeziend oog van juryleden Pim Haaksman van Kookkado en Bedrijven Expert Erik Broekhuijsen trokken de studenten alles uit de kast. De uitdaging was om zo min mogelijk afval over te houden, dus om alle ingrediënten zinvol te gebruiken.

Doel van deze Waste Challenge is om de koks van de toekomst te leren bewust om te gaan met al het voedsel in de keuken. Hoe minder afval hoe beter het is voor de wereld. Helaas verspillen we nog steeds veel te veel voedsel.

Restifal - Waste challenge MBO Amersfoort Restifal - Waste Challenge - Bokaal Restifal - Waste Challenge - gerechtjes Restifal - Waste Challenge - Winnaars

Rabobank Ledenbijeenkomst

26 juni heeft Keibewust033 Restifal zich gepresenteerd aan ruim 400 leden van de Rabobank. De leden zijn uitgedaagd om deel te nemen aan de Restifal Waste Challenge tijdens Dorpsfeest Hoogland aankomende september. De eerste aanmeldingen zijn binnen!

Met dank aan Koninklijke Horeca Nederland Vincent de Vries en de Rabobank regio Eemland voor de mooie samenwerking. Het Lokaal heeft gezorgd voor de passende aankleding van de Restifal stand.

Restifal Stand - koken met afval - Vincent de Vries Restifal - Het lokaal - aankleding stand Restifal stand - Rabobank Regio Eemland Restifal - stop voedselverspilling - kleine hapjes gemaakt van waste

 

Foodyard No Time to Waste

22 maart 2018 organiseert Keibewust033 de Inspiration Foodyard No time to Waste, bij Bidfood in Amsterdam. 60 horeca-ondernemers uit Amersfoort, hun keukenbrigades en koks-in-opleiding van het MBO Amersfoort lieten zich deze ochtend inspireren om voedselverspilling in de keuken tegen te gaan.

De Verspillingsfabriek, Thijs Tea, Kromkommer, Holland-Gro en Bidfood delen hun verhalen en passie om beter om te gaan met voedsel. Een kromme komkommer smaakt zeker net goed!

Bekijk hier de sfeerimpressie, gemaakt door de Filmbrigade

[/cherry_col]

[/cherry_row]